Geen producten (0)

Een week in ons bedrijf


Vandaag neem ik jullie mee op een geschreven, virtuele trip door ons bedrijf! Omdat ik vaak vragen krijg over hoe het bedrijf gerund wordt, heb ik deze week een dagboek bijgehouden, gewoon om jullie een beeld te geven van hoe het bij ons achter de schermen werkt. Niet elke dag is even spannend, maar het geeft wel een beeld van hoe wij ons bedrijf runnen. 

Als ik zeg hoe ‘wij’ ons bedrijf runnen, bedoel ik daarmee mezelf en mijn man Hendri. Het bedrijf is van mij, maar we hebben het samen opgebouwd en vullen elkaar daarin goed aan. Ik ben het gezicht naar buiten en doe alles wat met klanten, bestellingen en financiën te maken heeft. Hendri doet veel achter de schermen, zoals de productfotografie, ontwikkeling van promotiemateriaal en alles wat met vormgeving te maken heeft. Daarnaast hebben wij nog 2 kinderen: Pepijn van 3,5 en Nilou van net 2.

Welkom bij dit kijkje in ons bedrijf, en daarmee ook direct in ons gezin! 


Maandag 1 augustus

Het weekend zit er weer op! Op zondagavond maken wij vaak de bestellingen klaar die voor het weekend zijn binnengekomen. Zo ook gisteren en er liggen nu flink wat pakketten en een paar huurpakketten klaar om verzonden te worden. Aangezien ik vandaag met Nilou naar het consultatiebureau moet, doen we dat mooi op weg daarnaar toe. Ik zet mijn dochter in de wagen, laadt de pakketten zo goed en zo kwaad als het gaat onderin onze Phil&Teds wagen (lang leve de dubbele wagen!) en zet mijn peuterzoon op zijn loopfiets. Het pakketpunt is op nog geen 5 minuten lopen van ons huis en mijn peuter helpt met uitladen. Het leukste is altijd als hij mag helpen met scannen, maar helaas is zijn favoriete cassière er vandaag niet.

Daarna draai ik onze dag af, met de kinderen. Als mijn dochter 's middags op bed ligt en Pepijn even uitrust beneden, maak ik de bestellingen klaar die die dag zijn binnengekomen. Nog een huurpakket en wat kleinere bestellingen. Gelukkig is Hendri altijd op tijd thuis vanuit zijn werk en doet hij vandaag de tweede pakketronde.

’s Avonds plaats ik nog wat nieuwe productfoto’s, die Hendri zondagavond heeft gemaakt en dan zit de dag erop.

 

Hoe privé en zakelijk door elkaar lopen: de omslagfoto voor de site, gemaakt vanuit de kinderkamer

Dinsdag 2 augustus

De kinderen gaan vandaag naar de gastouder, dus er is tijd om even te knallen! Vanuit huis werken is heerlijk, omdat je heel flexibel bent en veel bij de kinderen bent, maar het betekent ook dat je overdag snel bent afgeleid. Aangezien het werk wel moet gebeuren, betekent dat dikwijls nachtwerk. Dus de twee dagen in de week dat de kinderen bij de gastouder zijn, kan ik echt stappen maken.

Ik begin de dag met het beantwoorden van alle mails waar ik gisteravond niet aan toe was gekomen. Mocht je al eens mailcontact gehad hebben met ons, dan weet je dat ik op de meest vreemde tijden kan reageren. Vaste werktijden doen we hier niet aan en er is best een kans dat je om half 12 ’s avonds of half 7 ’s ochtend een reactie krijgt op je mail. Hoe vaak ik ook hoor dat ik niet direct hoef te antwoorden omdat ik ook weekend/avond heb, ik werk het liefst alle binnenkomende mail direct weg. En soms betekent dat dat ik in de rij voor de wasstraat sta terwijl ik je terug mail ;-).

Daarna werk ik de financiën en BTW bij. Niet het leukste werk, maar wel noodzakelijk. Ook maak ik een planning voor een social media campagne. Omdat we een webshop zijn, zijn onze social media, naast inzicht in het bezoekersgedrag, de meest belangrijke online activiteit die we moeten bijhouden. Dat kost tijd, maar is ook erg leuk omdat ik zo klanten echt leer kennen.

Na de lunch is het tijd om de pakketjes weg te werken. Ik krijg vaak de vraag of mijn huis nou altijd vol luiers ligt. Nu is dat wel zo, maar dan niet die van de webshop ;-). Alle voorraad, inpakmateriaal en beursmateriaal ligt in ons ‘kantoor’, gewoon bij ons thuis op zolder. Ideaal, want er is ruimte genoeg en je hebt alle dagen/tijden van de week alles bij de hand. Dus ook als de kinderen er zijn en ik snel even een pakket moet klaarmaken, dan kan dat gewoon. Ik beantwoord ook direct even alle nieuwe mails en Facebook berichten.

Aan het einde van de middag werk ik onze beursagenda nog even uit en maak een update van de inpaklijst voor beurzen. Daarna naar het postkantoor en de kinderen ophalen.

’s Avonds pak ik nog een aantal bestellingen in die die middag/avond zijn binnengekomen. En dankzij mijn werk overdag heb ik daarna een zeldzaam moment om even lekker voor de tv te zitten (met een wasmand vol schone luiers aan mijn voeten, want ook de luiers van mijn eigen kinderen moeten gewassen worden, natuurlijk).

 

Woensdag 3 augustus

Deze dag begin ik weer met de standaard mail-sessie, die ik vaak nog doe voordat de kinderen wakker zijn. Ook vandaag zijn de kinderen een dagje weg en na eerst een uurtje prijskaartjes geschreven te hebben, maak ik daar gebruik van door even inkopen te doen. Deels voor de kinderen en deels voor de zaak (in alles loopt zakelijk en privé hier door elkaar ;-) ). Direct maar even met een vriendin geluncht in de stad en als ik daarna weer thuis ben, heb ik alles in huis wat ik moest hebben.

’s Middags komen er weer een aantal huurpakketten retour: ik ben inmiddels op een first-name basis met de postbezorgers hier, zo vaak komen ze langs. Als huurpakketten retour komen, check ik deze eerst, waarna ze weer grondig gewassen worden en klaargezet voor de volgende. Met 8 huurpakketten in de roulatie, staat er dus altijd wel ergens een doos, wasmachine of wasmand met huurluiers hier in huis.

Daarna maak ik alle bestellingen klaar die vandaag zijn binnengekomen. Ook werk ik een binnengekomen levering van Hu-Da bij op de site en doe een voorraadcheck, zodat alles online weer goed staat. Er is nog even tijd om een bestelling bij Anavy te plaatsen, met weer leuke nieuwe printjes. Als de pakketjes dan ook nog zijn weggebracht, zit mijn officiële werkdag er alweer op.

’s Avonds is gereserveerd voor onze nieuwe beursstand-attributen. Hendri is al een aantal maanden bezig met het eerst ontwerpen en daarna maken hiervan. Vanavond moet er als finishing touch nog even een laagje verf over. Dat kan mooi ’s avonds en daar zijn we de hele verdere avond mee bezig.

De kinderen helpen met dozen uitpakken

Donderdag 4 augustus

Vandaag is het een ‘niet-werkdag’, zoals ik dat noem. Wat eigenlijk betekent dat ik zoveel mogelijk tijd aan de kinderen en (in minder mate) het huishouden besteedt, naast het werk voor de webshop. Ik doe boodschappen met de kinderen, we hebben een speeldate en als Nilou dan op bed ligt, komt er een grote levering Blümchen binnen. Blümchen is ons best verkopende merk en er komen dan ook ongeveer 2-wekelijks nieuwe leveringen binnen van Blümchen luiers en accessoires.
Zolang mijn jongste nog slaapt, pak ik ook direct even de bestellingen van die dag in. Mijn zoontje gaat vaak mee en vermaakt zich prima met luiers aangeven, oude verpakkingen in stukken knippen en tekenen op de oude dozen. Als Hendri thuis komt, doet hij de pakket-run met de kinderen en is alles voor vandaag weer de deur uit.

De Blümchen levering die vanmiddag binnenkwam bevat ook de nieuwe All-in-One luiers, wat betekent dat het vanavond foto-avond is. Wij (of liever gezegd: Hendri) maken onze eigen productfoto’s, zodat we alles op de site helemaal uniform hebben. We hebben in ons kantoor dan ook een foto-tent met belichting staan, zodat we ook dat gewoon bij de hand hebben. In de praktijk betekent het dat we eens in de zoveel tijd een avond lang foto’s aan het maken en bewerken zijn. Terwijl Hendri de foto’s maakt, bewerk ik ze zodat ze op de site geplaatst kunnen worden.  Rond 23u zijn we klaar en is het de hoogste tijd om naar bed te gaan aangezien Pepijn meestal om half 7 weer fris en fruitig naast ons bed staat.

Vrijdag 5 augustus

Vrijdag is altijd een beetje een uitrol-dag. Vanochtend plaats ik tussen alle bedrijven door de nieuwe All-in-Ones op de site, inclusief productomschrijving en specificaties. Nadat ik met de kinderen de stad in ben geweest en Nilou op bed ligt, maak ik de bestellingen van vandaag klaar. Pepijn speelt beneden en komt af en toe boven om te kijken of te helpen.
Daarna maak ik deze blog af, doet Hendri nog een pakket-run en begint voor ons ook het weekend. Op papier is het weekend, maar toch doen we vaak ook nog wel dingen voor het bedrijf, zoals de site bijwerken, mails beantwoorden en op zondag de bestellingen wegwerken.   

Eén van de zondagavond activiteiten: bestellingen klaarmaken 

 

Zoals jullie hebben kunnen zien, lopen bij ons thuis het bedrijf en het gezin naadloos door elkaar heen. Er zijn een aantal vaste werkmomenten en vaste privé-momenten, maar een groot deel van het werk gaat toch echt tussen de bedrijven door.  Ik probeer dit zo te plannen dat de kinderen er geen last van hebben en over het algemeen lukt me dat meestal wel. Veel mensen denken dat je bij vanuit huis werken eigenlijk niet zoveel echt werkt, maar over het algemeen werk ik toch wel 28-32 uur in de week. Het verschil zit hem alleen in de dat mijn werktijden verspreid liggen over de hele week en alle momenten van de dag. 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een blik achter de schermen te werpen! Ik vond het in ieder geval erg leuk om jullie even mee te nemen in ons bedrijf.

 

Groetjes,

Marlous

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring. De vind je op http://www.wasbaarwonderland.nl/privacy.html