Geen producten (0)

Jeej, we bestaan 2 jaar!!

Jeej, we bestaan 2 jaar!!

 

Wasbaar Wonderland werd op 30 maart 2015 geopend, per toeval op de dag dat wij onze 3-jarige trouwdag vierden. Aangezien het vandaag halverwege maart 2017 is, betekent dat dat wij inmiddels al bijna 2 jaar bestaan! In deze blog blikken we terug op deze periode. Lees je lekker mee?


Net even anders 

Precies 2 jaar geleden was ik erg druk bezig met het opzetten van alles wat komt kijken bij een te starten webshop. Een platform vinden, alle betaalkoppelingen regelen, de teksten, logo's en foto's voor de webshop klaarmaken en natuurlijk de producten regelen. Jemig, wat bleek er veel te zijn dat nog uitgedacht moest worden! Het plan voor Wasbaar Wonderland lag al een tijdje klaar en die kreeg langzaam maar zeker beter vorm. Maar ondanks dat het plan klaar lag, is er in die 2 jaar nog erg veel veranderd. Door gewoon te doen, leer je toch het meeste en gaandeweg is er hier en daar wat aangepast, bijvoorbeeld onze flyer. Hier zie je de flyer waarmee we begonnen, die heeft gelukkig een flinke update gehad. 

De basis voor ons was om wasbare luiers te gaan verkopen van merken die nieuw op de Nederlandse markt zijn en die goed geprijsd zijn. Ik vond en vind het de uitdaging om nieuwe merken groot te maken in Nederland en nog steeds vind je in onze webshop niet de ‘standaard’ merken. En ik wilde geen luiers verkopen tegen prijzen waarvoor ik ze zelf ook niet zou aanschaffen. Door deze visie begon Wasbaar Wonderland met een duidelijke basis, maar het is natuurlijk altijd afwachten of die basis aanslaat.

 

Olievlek

En dat deed het! We zijn begonnen met 3 merken: Bambooty, PandaBaby en Happy Flute. Die laatste viel al snel af, omdat de communicatie met de leverancier erg te wensen over liet en nadat er steeds schimmiger werd gedaan over bepaalde vragen die ik had, heb ik Happy Flute al vrij snel uit het assortiment gehaald. Bambooty daarentegen liep goed en ook Blümchen en Ella’s House waren inmiddels geïntroduceerd. Vooral de Blümchen luiers namen een flinke sprong en hebben ervoor gezorgd dat we erg snel nog meer konden groeien. Daarna volgden merken als Anavy, Bambi Roxy en Hu-Da, die ook al snel een flinke sprong namen. Het bleef leuk om te zien hoe de bekendheid van een nieuw merk zich als een olievlek verspreidde.

Hetzelfde gold voor Wasbaar Wonderland zelf. Waar ik de eerste 2 maanden de namen van klanten nog kon koppelen aan Facebook-groepen of mijn directe omgeving, begon het al snel een vlucht te nemen. De eerste keer dat er een bestelling binnenkwam van een naam die mij niet bekend voorkwam, was dat voor mijn gevoel toch wel een mijlpaaltje. Het werd echt een olievlek en ik ben ontzettend dankbaar voor al die lieve klanten die onze naam verspreiden onder vrienden, familie of op welke manier dan ook!


Van ik-doe-maar-wat naar een planning

Ons hoofdplatform voor marketing was (en is nog steeds) Facebook. Ook daarin is de afgelopen 2 jaar het één en ander veranderd. Ik begon met een Facebook pagina en hoopte dat die vanzelf wel ging groeien. Af en toe postte ik wat, gooide eens een win-actie online en zo hier en daar een gesponsorde campagne. Dat werkte wel een beetje, maar was erg tijdrovend omdat er geen structuur in zat en leverde te weinig op. Daarnaast waren alle posts anders en hadden we geen gestructureerd plan over de inhoud. Na heel veel trial-and-error kwam een punt waarop ik dacht ‘en nu ga ik het anders aanpakken!’. En dat gaf erg veel rust. Met een vaste kalender, vaste templates en doordachte onderwerpen is het veel makkelijker om een Facebookpagina bij te houden en wat structuur te krijgen.

Daarnaast staan we veel op beurzen en ook dat heeft een flinke ontwikkeling meegemaakt. Van een standaard opstelling (ook wel ‘de koninginnedag-opstelling’ genoemd door mijn man) werd ons standmateriaal steeds verder uitgebouwd. Gelukkig is Hendri, mijn man, technisch ingesteld dus hij kon alles zelf bouwen.
Ook ons promotiemateriaal kreeg door Hendri vastere vormen. Hij is de vormgever van al onze marketing uitingen en maakt alle foto’s, flyers, kaartjes en achtergronden die we gebruiken in de shop. Doordat alles zelf gemaakt is, is alles uniek en echt iets van ons samen. Maar de keerzijde hiervan is wel dat het erg veel tijd kost en die tijd werd steeds schaarser.

 

Tot middernacht

Want ik ben dit bedrijf begonnen met een zoontje van net 2 en een dochter van 9 maanden, die allebei ’s middags nog rustig een paar uur sliepen. In die tijd en ’s avonds kon ik Wasbaar Wonderland prima runnen. Ideaal, want ik was heel flexibel. Elke middag werken, pakketjes klaarmaken en dan aan het einde van de middag naar het pakketpunt met de kinderen en direct ook nog even langs de supermarkt waar deze in zit. Het was prima te combineren, hoewel het wel zwaar was omdat ik elke avond ook nog aan het werk was en er nauwelijks momenten van ‘me-time’ waren. Maar toen mijn oudste 3,5 was, besloot hij dat hij niet meer hoefde te slapen tussen de middag. Prima natuurlijk, hij had het nog lang volgehouden, maar toen begon het combineren toch wat lastiger te worden. Lang heb ik geschipperd en het avondwerk werd nachtwerk. Dat was erg zwaar, want voor mijn gevoel was ik altijd aan het werk. Totdat ik het vorig voorjaar niet meer trok. Hendri kwam thuis van zijn werk en het enige wat ik huilend tegen hem zei was ‘ik wil NU een gastouder!’, waarna ik verder ben gegaan met e-mails beantwoorden. Ook hij zag gelukkig die noodzaak echt wel in en dit was vrij snel geregeld. Sindsdien zijn de kinderen 2 dagen per week lekker ergens anders aan het spelen en kan ik, net als een ‘gewone’ werkende moeder, mijn werk doen zonder kinderen op de achtergrond. Daardoor heb ik meer structuur gekregen in het werk en is al het werk dat Wasbaar Wonderland kost weer echt leuk geworden. Ik kan nu eerlijk zeggen dat ik mijn werk geweldig leuk vind en dat ik ook weer wat meer balans heb tussen werk en privé.

 

Dank je wel!

Terugkijkend op de afgelopen 2 jaar wil ik vooral al onze lieve klanten, volgers en anderen die ons een warm hart toedragen ontzettend bedanken! Zonder jullie was Wasbaar Wonderland nooit geworden wat het nu is. Jullie hebben mij een ontzettend leuk bedrijf gegeven, die ervoor zorgt dat ik niet alleen mijn werk geweldig leuk vind, maar ook nog eens heel flexibel ben en mijn kinderen niet hoef te missen. Jullie zijn geweldig!! Op naar alle volgende jaren!

4 Reacties

Annika
10 June 2017 om 21:14
1
Wat leuk om de ontwikkeling van de webshop te lezen! Zo op het eerste gezicht heb je geen idee wat er allemaal achter zit ^^
GabyFJ
08 February 2021 om 15:55
2
Gefeliciteerd met bijna 6 jaar inmiddels!:) Supergaaf initiatief en nu volgensmij ook steeds populairder. Ik ben overigens wel erg benieuwd naar de schimmige reacties over Happyflute, aangezien deze nog steeds veel wordt verkocht & mijn zus deze gebruikt en ik dit overweeg.
Tanya
17 November 2022 om 19:57
3
Gewoon een kort woord om iedereen te vertellen, ik geloofde nooit totdat mijn leven uit elkaar viel toen mijn minnaar van 4 jaar besloot om ermee te stoppen. Ik was zo kapot. Na 9 maanden van emotionele pijn en wegkwijnen, stelde een vriend van mij me voor aan een zekere liefdesbetoveraar, ik werd voorgesteld aan Dr. Osas en God zo vriendelijk dat deze man mijn geliefde terugbracht In minder dan 5 dagen zag ik wonderen, mijn geliefde kwam terug naar mij en mijn leven kreeg terug net als een voltooide puzzel ... ben zo blij .. dank aan de heer OSAS beukelaar voor het redden van mijn leven. Mr OSAS is de beste online love voodoo spell caster die ik ooit heb ontmoet! whatsapp hem op +2348101793937 Bedankt, bedankt bedankt!!!!! E-mail: info.osasremedy@gmail.com #drsebi #relationshipadvice #traumahealing #love #lovequotes #spiritualiteit #lovespells #voodoo #nature #lost #universe #europe #usa???????? #tiktok #youtube #canada #Asia #mentalhealth #emotions
Desiree Auch
20 March 2023 om 12:14
4
Ik was in staat om mijn man te krijgen met de hulp van een spreukdokter genaamd dr. Ajayi toen ik ontdekte dat hij gecharmeerd was van een andere vrouw, ik was erg blij dat ik contact opnam met de spreukgieter omdat hij de reden was dat ik mijn man terug kon winnen en we leven nu in vrede. neem contact op met dr. Ajayi voor al je spreukwerk, hij heeft me geholpen mijn man terug te krijgen. Ik geloof dat hij je zal helpen met wat je dwars zit. E-mail: drajayi1990@gmail.com of whatsapp: +2347084887094.

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring. De vind je op http://www.wasbaarwonderland.nl/privacy.html